De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Torskgratäng med räkor


Fantastiskt god och lättlagad fisk. Jag brukar ha potatis till, men ris är också jättegott.
 
INGREDIENSER:
400-500gr Torsk
1 dl grädde (jag brukar använda mellangrädde)
2 dl creme fraiche
1 msk hummerfond
1 näve hackad dill
1 citron
ev ett lass med färsk spenat
 
Lägg fisken i en smord form. Vispa ihop creme fraiche, grädde, hummerfond, riven citron och pressa ur saften, dill och den eventuella spenaten. Häll över fisken. Riv över ost och skjutsa in i ugnen på 220 grader. Låt den stå i ca 20-25 minuter tills fisken är färdig och du har fått en fin färg på gratängen.
 
Garnera med färska räkor, citron och dill.
 
Jag gjorde en fänkålssallad till. Fänkål passar ju så himla bra till fisk.
Så här gjorde jag:
 
1 FÄRSK FÄNKÅL
1/2 RÖD LÖK
1 ÄPPLE
1 DL GRÖNA ÄRTOR
OLIVOLJA, VINÄGER
 

Blanda ihop lika delar olivolja som vitvinsvinäger, krydda med grovmalen svartpeppar och lite flingsalt.
Skär tunna skivor av fänkålen och löken och blanda i dressingen. Tillsätt ett äpple som du delat i små bitar och ärtorna. Blanda väl.

Ämne: Torskgratäng med räkor

Inga kommentarer hittades.