Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Vaniljsås

Så vänta inte lika länge som mig, utan sätt igång och vispa.
Så här gör du:
INGREDIENSER:
1/2 vaniljstång (har du inte det hemma så går det lika bra med ca 1 msk vaniljsocker)
2 dl mjölk
3 dl grädde
2 äggulor
2 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med stången i en kastrull med mjölken och 1 dl av grädden. Låt koka upp.
Ta av från spisen och låt svalna i 15 minuter.
Ta sedan upp vaniljstången och vispa ner äggulorna, sockret och potatismjölet. Värm upp såsen på spisen under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en kall skål och vispa tills den är kall. Jag brukar hälla kallt vatten i diskhon och ställa skålen där när jag vispar så det går fortare.
Sedan så vispar du resterande 2 dl grädde för sig, och rör sedan ner i vaniljsåsen. In i kylen och låt den bli riktigt kall innan den serveras.