Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Plommon/körsbärsmarmelad
I mitten på sommaren växer sig plommon och körsbär goda. Och för dem som har trädgård, brukar det finnas gott om dem. För oss andra som inte har turen att ha egna plommon och körsbärsträd, brukar kunna fynda till bra kilopris i affären.
Nu blev det så att vi hade några över som inte åts upp, och då kokade jag en riktigt härlig marmelad istället. Den blev fantastiskt god till rostade mackan.
Så här gjorde jag
Ingredienser Plommon.
1/2 kg plommon
2 dl socker
1-2 dl vatten
saft av 1 citron
Ingredienser Körsbär
ca 1/2 kg körsbär
1 dl socker
2 dl vatten
saft av 1/2 citron
Smaka på körsbären/plommonen, för att bestämma hur mycket socker du ska ha.
Skölj plommon/körsbär och lägg dem tillsammans med vattnet i en kastrull och koka på svag värme i ca 30 min. Pilla upp kärnorna.
Häll i socker och citronsaft och låt koka sakta i ca 50 minuter. Häll upp i en burk.