De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Pizzasallad

Jag har nästan alltid en härlig vitkålssallad i kylen. Lätt att göra iordning och variera. Jag brukar naturligtvis ha vitkål som bas, men har även gjort på rödkål, eller hälften av varje. Ibland river jag ner morötter eller hackar ner chili i. Det blir också lite extra vackert och smaskigt om man hackar ner lite persilja i.
Eftesom jag älskar gå på loppisar, tittar jag alltid efter vackra burkar. Det gör det lite extra roligt att ställa fram en vacker burk med god sallad i.
Dessutom passar det till så mycket. Perfekt om man är en LCHF'are och vill dra ner på kolhydrater.
 
Så här gör jag:
1 mindre kålhuvud
1 morot eller/och 1 chilifrukt
ca 1 dl oliv/raps olja
ca 1 dl vitvinsvinäger
1-2 msk salladskrydda
Krossad svartpeppar
Lite salt
Eventuellt lite vitlökspulver
 
Ta en stor bunke och rör ihop olja, vitvinsvinäger och kryddor.
Riv kålen. Jag brukar använda en osthyvel. Då blir det jämna bitar och perfekt storlek.
Rör ner i dressingen och blanda väl med händerna så vätskan drivs in i kålen rejält.
Häll upp på burkar.
Håller sig i kylen ett par veckor.