Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Barbro i Turingens rödbetssallad
Min bästis Görlin sedan många, många år. Berättade att hon alltid brukar göra en rödbetssallad efter ett recept som hennes mamma gjorde.
Jag älskar ju verkligen ett riktigt gott recept som gärna gått i generationer, och nu har jag gjort den.
Oj, oj, oj, vilken fantastisk rödbetssallad. Vill du göra något eget till julbordet, med enkla ingredienser och en smak som slår alla rödbetssallader i världen?
Gör den här!
INGREDIENSER:
ca 360 g inlagda rödbetor
1 dl majonäs*
liten röd lök
2 röda äpplen
1 dl creme fraishe
1 msk senap
3 krm salt
svartpeppar
Blanda ihop majonäs, creme fraiche, senap och kryddor.
Hacka rödbetor, lök och äpplen och rör ner.
Häll upp i en vacker burk.