Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Äppelchutney
Nu är det september, och de flesta kan få tag i äpplen. Här i Hökarängen växer det flertalet träd med olika sorter.
Jag provade att göra äppelchutney i år. En söt syrlig chutney som passar perfekt till fläskkött,, kyckling och ost.
Så här gjorde jag:
- 1/2 kg äpplen
- 1/2 röd chili
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 krm kanel
- 1 tsk curry
- 2 dl socker
- 1 dl ättika
- 1 dl vatten
Skala, kärna ur och hacka 1 kg äpplen i små bitar. Hacka löken fint. Dela
skrapa ur och hacka chilin. Fräs mjukt i olja. Krydda med kanel och curry.
Tillsätt äpplen, socker ättika och vatten. Låt koka försiktigt i ca 30 minuter.
Öka värmen i slutet och krossa äpplena tills det blir en härlig sörja.