De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Äppelchutney

Nu är det september, och de flesta kan få tag i äpplen. Här i Hökarängen växer det flertalet träd med olika sorter. 

Jag provade att göra äppelchutney i år. En söt syrlig chutney som passar perfekt till fläskkött,, kyckling och ost.
Så här gjorde jag:

  • 1/2 kg äpplen
  • 1/2 röd chili
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk curry
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika
  • 1 dl vatten
 

Skala, kärna ur och hacka 1 kg äpplen i små bitar. Hacka löken fint. Dela 

skrapa ur  och hacka chilin. Fräs mjukt i olja. Krydda med kanel och curry. 
Tillsätt äpplen, socker ättika och vatten. Låt koka försiktigt i ca 30 minuter.

Öka värmen i slutet och krossa äpplena tills det blir en härlig sörja.