Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Spagetti Carbonara
Spagetti carbonara är så himla gott. Dessutom är det enkelt och går snabbt. Man kan göra med eller utan grädde, men jag gör nästan alltid med grädde.
Vill du inte ha grädde gör du carbonaran krämig med vattnet från pastan.
INGREDIENSER
Spagetti för fyra personer, (ca 400gr)
2 pkt bacon
4 äggulor
1 dl grädde
ca 1 dl finriven parmesan, pecorinoost eller liknande som du gillar
svartpeppar och salt
GÖR SÅ HÄR
Koka spagetti, men minska tiden med ett par minuter
Blanda äggulor, ost och grädde
Skär bacon i mindre bitar och stek knaprig.
Tillsätt spagetti i pannan med bacon. Låt gå runt med bacon och tillsätt lite pastavatten.
Häll i äggblandningen och rör runt en stund.
Servera