Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Sockerkaka med choklad

Den här sockerkakan är nog den bästa jag gjort. Förutom att den är vansinnigt god, så går det snabbt och den är lätt att göra.
INGREDIENSER:
3ST ÄGG
2,5DL SOCKER
100GR SMÖR
1DL MJÖLK
3DL VETEMJÖL
1MSK VANILJSOCKER
2MSK KAKAO
1,5TSK BAKPULVER
1/2TSK SALT
HACKAD MÖRK CHOKLAD
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna lite grann.
Vispa ägg och socker poröst, tills smeten blir vit och fluffig.
Vispa ner smör och mjölkblandningen.
Rör försiktigt ner blandningen av mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt som du siktar genom en sil. Vispa INTE, för då försvinner fluffigheten i kakan.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll över 1/3 del av smeten i en skål och tillsätt kakao i den större delen.
Börja med att hälla hälften av chokladsmeten i formen. Ta den vita smeten och blanda i. Fortsätt blanda smeterna i formen. Avsluta med att strö över hackad choklad.
Grädda i nedersta delen av ugnen (inte på botten med på första avsatsen) i 175-180 grader i ca 35 minuter. Prova med sticka efter 35 minuter. Är den fortfarande kletig så låt stå i några minuter till.
Man kan se på om kakan börjar släppa från sidorna att den är färdig. Men perfekt blir den om man lyckas ta ut den strax innan.
Låt kakan stå tills den svalnar lite grann innan du välter upp den på ett fat.