Inga kommentarer hittades.
Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Smörgåstårta

Det är bra, för då kan jag göra den så stor eller liten som jag vill.
Den är lätt att göra och garneringen väljer du själv. Låt fantasin flöda.
INGREDIENSER:
FYLLNING 1 OCH 3
CREME FRAICHE
MAJONÄS
PURJOLÖK
TONFISK
CITRON
FYLLNING 2
MJUKOST
HÅRDKOKTA ÄGG
FORMFRANSKA
GARNERING
SALLADSBLAD, FÄRSK SPENAT
GURKA
TOMAT
RÄKOR
RÖKT LAX
CITRON, DILL
GÖR SÅ HÄR:
Skär bort kanterna från formfranskan och lägg ut ett lager bredvid varandra i den storleken du vill ha tårtan.
Blanda ihop fyllning 1 och 3 ordentligt och bred ut ett jämt lager på brödet.
Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred på mjukost. Mosa ihop äggen och lägg ett lager över osten. Tryck till så äggen geggas in lite grann. Lägg på ett lager bröd till.
Lägg på ytterligare en tonfiskfyllning och ännu ett lager bröd. Lägg över plastfolie tätt och låt stå i kylen.
DET BÄSTA ÄR OM DU GÖR DET HÄR DAGEN INNAN DEN SKA ÄTAS. DÅ BLIR TÅRTAN SAFTIG OCH FIN.
Nu är det dags att garnera tårtan.
Bred ett lager majonäs över tårtan och börja med att lägga över salladsblad och eventuellt även spenatblad.
Bred ett lager majonäs över tårtan och börja med att lägga över salladsblad och eventuellt även spenatblad.
Nu kan du garnera med det du vill. Själv kan jag absolut inte vara utan rökt lax och räkor. Glöm inte att skiva citron och lägga på. Dillkvistar tillsammans med citronen gör den även väldigt vacker.
Servera med kall öl.