Inga kommentarer hittades.
Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Panang curry gryta med kyckling

I flera år försökte jag göra Panang curry gryta, men fick aldrig till den som den skulle smaka. Ja, ni vet så där god som den är på riktiga thairestauranger.
Men nu vet jag vad jag missade. LIMEBLAD! Strunta i citrogräset som kan vara träigt och kvistigt och använd limeblad istället.
I dag när jag gjorde grytan så upptäckte jag att jag inte hade någon kockosmjölk hemma...försent alltså. Vad göra? Jo jag tog vatten och mellangrädde istället, och det gick alldeles utmärkt. Så nu vet jag det också.
Så här gör jag.
INGREDIENSER:
KYCKLINGFILÉ
PANENG CURRY PASTA (köp på thaibutik, inte eländet på svenska butiker, se bild)
PURJOLÖK
WOKGRÖNSAKER ELLER PAPRIKA
OYSTERSAUSE
FISKSÅS
LIMEBLAD
KOCKOSMJÖLK
GÖR SÅ HÄR:
Dela filén i avlånga bitar.
Skiva purjon och paprikan
Bryn ca en matsked (lite mer än medelstarkt) av currypastan i olja.
Lägg i filén och bryn tillsammans med curryn.
Tillsätt purjolök och bryn tillsammans.
Stoppa i grönsakerna (eller vänta om du vill ha dem krispigare), även limebladen.
Tillsätt kockosmjölken, 1 msk oystersause (kan uteslutas). Krydda med fisksås (ngn tesked).
Låt det puttra tills att kycklingen är färdig. Servera med ris och en klicka gräddfil om du tycker det är för starkt.