De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Torsk med bacontäcke

20.07.2016 18:23
Den här fisken bjöd Anna och Jimmy på första gången jag smakade den.
 
Så jag kan inte ta på mig äran för den här, men den är så god att den bara
måste finnas med bland recepten.
 
Så här gör du:
 
Torskfile
ca 3 st charlottenlökar
1 liten burk cremefresh
1dl grädde


1 msk senap, gärna fransk
2 dl gräslök
1 pkt bacon
salt och svartpeppar
riven ost
 
Lägg i torskfileerna i en ungsfast form och salta dem.
Blanda ihop cremefresh, grädde, senap gräslök och svartpeppar.
Häll över fisken.
Dela bacon i små bitar och hacka löken. Fräs upp i stekpanna.
Fördela över gratängen.
Strö över riven ost.
 
Grädda i ugn 225grader i ca 20 minuter.
Servera ris eller färskpotatis till. 

Själv älskar jag rivna morötter, och det passar jättebra till det här.