Vi brukar göra banankaka på jobbet när det blir övergivna gamla bananer. Men har alltid tyckt att bananer ska ätas kalla.
Men nu hade jag fem bruna bananer hemma och tänkte att jag får nog prova att göra en i allafall.
Den blev väldigt saftig och god. Att ha blockchoklad i var också en hit. Så här kommer receptet.
Ingredienser:
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Smöra och bröa en springform, helst med löstagbara kanter.
Smält smöret och låt svalna av
Häll smöret över socker, salt, vaniljsocker och mjölk. Blanda ihop.
Separera äggvitor och äggulor, och tillsätt gulorna.
Mosa bananerna och häll över i smeten. Finhacka blockchokladen och lägg i smeten. Blanda ihop mjöl och bikarbonat och sikta ner i smteen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
Häll i blandningen i formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Den ska knappt vara klar i mitten för att bli extra saftig.
Perfekt att frysa in i bitar och bjuda på. Om du inte äter upp den själv vill säga: