Det är väldigt enkelt och gott att göra sin egen prinsesstårta.
Så här gör jag:
1 tårtbotten
5 dl vispgrädde
vaniljkräm gjort på 4 dl mjölk
hallonsylt
marsipanlock
florsocker till att pudra på tårtan.
Bred på ett jämt lager med hallonsylt på första lagret.
Lägg på 1,5 cm med vaniljkräm och lägg på andra sockerkaksbotten.
Vispa grädden så den blir ganska hård, men var försiktig så det inte blir smör.
Bred på tårtan ca1-2 cm och stryk fint till ett jämt lager.
Lägg på locket som du enklast köpt färdigt på affären.
Forma tårtan försiktigt med händerna så sidorna blir fina.
Använd en kaffesil för att strö över florsocker jämt och fint.
Det klassiska är ju en marsipanros i mitten (som också finns färdigt att köpa),
men jag gjorde lite blommor, klippte ut en mall av ett hjärta och piffade till så gott jag kunde.
Tårtan blev jättegod.