Kycklingwok
På begäran från Jimmy kommer här receptet på min kycklingwok.
Egentligen finns det inget recept som man följer. Man tittar in i kylen och använder det man har hemma.
Men jag ska försöka skriva ner, så kan man följa lite vartefter man hittar i kylen.
Ingredienser för 4 pot.
4 st små kycklingfileer eller 3 små
Lök. Jag skivade en halv purjolök och en halv röd lök som jag hade i kylen
6 stora Champinjoner
1 paprika
ca 3 msk Oyster sauce (se bilden)
1 tsk fisksås (kan uteslutas och istället använda salt) (se bilden)
ca 1 msk Mushroom soy sauce. (se bilden)
Äggnudlar
Gör så här:
Sätt på vatten till nudlarna och koka dem enligt receptet, ca 4 minuter. Dela kycklingen i mindre bitar. Likaså lök, paprika och champinjoner. Titta in i kylen och använd det du hittar. Bryn i smör eller olja. Krydda med svartpeppar. När kycklingen börjar bryna på sig, tillsätter du grönsakerna och låter dem steka tillsammans en liten stund. Krydda med oyster sauce, fisksås och mushroom soy sauce och låt det steka med.
Lägg nu i nudlarna och låt dem steka tillsammans med kyckligen en stund så allt tar smak av varandra. Provsmaka och tillsätt mer oystersauce eller saya vid behov.
Gillar du lite styrka i maten så kan du skära ned färsk eller torkad chili, eller sweet chilisauce.
Servera genast.