I dag hade tänkt att göra köttbullar. Men blev lat och gjorde en köttfärslimpa istället.
För ovanlighetens skull gjorde jag en tomatsås till. Annars blir det lätt en gräddsås på skyn. Jag hade kvar lite ärtor i kylen sedan gårdagen som jag slängde ner i köttfärssmeten innan jag gjorde in liten ränna där jag la ner fetaost.
Stängde igen och bredde på lite senap och in i ugnen på ca 200grader.
Hur länge du ska ha köttfärslimpan i ugnen, beror naturligtvis på hur mycket köttfärs du använt.
Du kan göra en god gräddsås till. Jag brukar hälla över skyn som blivit av köttfärslimpan. Hälla i ca 1 msk mjöl. Späda med vatten till lagom konsistens.1-2 dl mellangrädde, 1 köttbuljongtärning, soya, salt, peppar, en skvätt ketchup. Låt detta puttra ihop...Klart!
Potatismos till det här var perfekt.
Det här behöver du:
Blandfärs eller nötfärs
1 ägg
1 riven
mjölk, ströbröd, kryddor
senap att bre på limpan