Det sägs att man ska vara försiktig med att äta rött kött. Naturligtvis tar jag till mig sådan information. Men jag tror att om man är måttlig så är det ingen större fara.
Så vi brukar äta rött kött ungefär en gång i veckan. Ofta blir det fredagar då man vill "svänga" till något extra för att fira in helgen. Den här fredagen blev det lövbiff.
Bredde på mjukost med vitlök och örter. Saltade, pepprade och rullade ihop dem som jag brukar rulla vårrullar. Satt fast dem med en tandpetare och började bryna på dem i ganska stark värme. När jag brynt dem runt om fick de stå i ugnen i 200 grader tills de var färdiga. Det gick ganska fort, ca 10 minuter. Spädde stekpannan med lite vatten och tillsatte en halv buljongtärning. Kryddade med salt, peppar och chiliflakes. En liten klick creme fraishe och ca 1-2 dl mellangrädde. Duttade i soya, lite citron och en klick ketchup. Voila....godaste såsen!
Det blev hasselbackspotatis på mandelpotatis till det här och en god fräsh sallad på olika salladssorter, tomat, äpple och fetaost. Ringlade över olivolja och lite vitvinsvinäger. Kryddade med massor av salladskrydda.
Det här blev en riktigt svullig men god fredagsmiddag.