Grönkål är riktigt "inne" att äta, och det förstår jag. Det är otroligt nyttigt. Se bara det här:
- Motverkar Grå Starr
- Fullproppad med kalcium, Omega 3, Flavonider, antioxidanter, vitaminer, fibrer och c-vitaminer mm mm. Är bara några nyttigheter som det innehåller.
- Sänker ditt kolesterol
DESSUTOM ÄR DET OTROLIGT GOTT.
Man kan använda grönkål till så mycket. Steka, koka, torka, grilla göra smooties mm.
I dag delade jag den i mindre bitar och tog bort de grova stjälkarna. Förvällde dem en stund i kokande, saltat vatten, för att sedan rinna av och bryna kålen i stekpanna med olivolja och en rejäl klick smör. Salt, svartpeppar och torkad chili. Jag tyckte att det skulle vara lite mer färg i allt det gröna, och grovskar gul paprika som jag har växandes på balkongen. En näve med hackad persilja och till sist några rejäla stänk med min underbara asiatiska soya.
Köttfärsbiffar:
- ca 500gr nöt eller blandfärs
- 1 gul lök
- 1 ägg
- en skvätt mjölk
- 1 msk ströbröd
- Salt, peppar och en skväll med köttfond
Gör så här: Lägg köttfärsen i en bunke. Riv löken med den grova sidan och tillsätt resten. Rör ihop allt och låt stå och svälla i ca 15 min.
Rulla och platta ut tunna biffar. Se till att vara lite blöt om händerna så slipper köttfärsen klibba. Stek biffarna i smör tills de är frasiga och goda.
När makaronerna var nästan klara, hällde jag över dem till grönkålen där de fick steka färdigt och gotta ihop sig tillsammans. Köttfärsbiffar och en klick keso blev perfekt tillsammans på tallriken.
Suveränt gott.