De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Ananaskaka

07.05.2017 12:10
En härlig vårdag kräver sitt fika.
Med gårdagens bakade ananaskaka i ryggsäcken, gav vi oss av upp på Högdalstoppen.
Och på en stor sten omringad av grönska och tre hundar gottade vi i oss varsin bit.
 
Receptet:
 
Botten:
12 st digistivekex
100 gr smält smör
1 msk socker
 
Fyllning:
1 burk krossad ananas (ca 425 gr)
5 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
Börja med att hälla ananasen i en sil och låt den rinna av undertiden som du gör bottnen.
 
Krossa kexen. Jag använder matberedaren, men du kan lika gärna lägga dem i en påse och krossa med hammaren.
Blanda i det smälta smöret och sockret.
 
Platta ut i en pajform, eller en form med avtagbara kanter. Grädda i ca 6-8 min i 175 grader.
Låt den svalna.
 
Blanda ihop fyllningen och lägg på bottnen. Grädda 25 minuter i 175 grader. Låt svalna och kyl ned den. 
Ska serveras kall.
Vill du frysa in den så går det jättebra.