De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Morsans köttfärslåda - Svensk Mossaka

 

Eftersom jag inte tycker om aubergine har jag hittat på den här gratängen istället. Jättegott!

6-8 potatisar
ca 800 gr köttfärs
1 lök
3 dl mellangrädde
3 msk tomatpure
en skvätt ketchup
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
3 dl vatten
salt, svartpeppar, vitlökspulver

Gör så här:

Sätt ungnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och lägg i en smord ungsfast form.

Hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen och vitlöken. Tillsätt tomatpure och ketchup. Krydda.
Tillsätt buljongtärningen eller fond och ca 3 dl vatten.
Tillsätt grädden och låt puttra tills du har en god sås.
Häll över potatisen och blanda ihop.

Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Lägg på riven ost och låt grädda i ugnen ytterligare 10-15 minuter.

Servera gärna med en tomatsallad till.

 

Lätt - Gott

 

Eftersom jag inte tycker om aubergine har jag hittat på den här gratängen istället. Jättegott!

6-8 potatisar
ca 800 gr köttfärs
1 lök
3 dl mellangrädde
3 msk tomatpure
en skvätt ketchup
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
3 dl vatten
salt, svartpeppar, vitlökspulver

Gör så här:

Sätt ungnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och lägg i en smord ungsfast form.

Hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen och vitlöken. Tillsätt tomatpure och ketchup. Krydda.
Tillsätt buljongtärningen eller fond och ca 3 dl vatten.
Tillsätt grädden och låt puttra tills du har en god sås.
Häll över potatisen och blanda ihop.

Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Lägg på riven ost och låt grädda i ugnen ytterligare 10-15 minuter.

Servera gärna med en tomatsallad till.

 

Lätt - Gott