Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Morsans köttfärslåda - Svensk Mossaka
Eftersom jag inte tycker om aubergine har jag hittat på den här gratängen istället. Jättegott!
6-8 potatisar
ca 800 gr köttfärs
1 lök
3 dl mellangrädde
3 msk tomatpure
en skvätt ketchup
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
3 dl vatten
salt, svartpeppar, vitlökspulver
Gör så här:
Sätt ungnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och lägg i en smord ungsfast form.
Hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen och vitlöken. Tillsätt tomatpure och ketchup. Krydda.
Tillsätt buljongtärningen eller fond och ca 3 dl vatten.
Tillsätt grädden och låt puttra tills du har en god sås.
Häll över potatisen och blanda ihop.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Lägg på riven ost och låt grädda i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
Servera gärna med en tomatsallad till.
Lätt - Gott
Eftersom jag inte tycker om aubergine har jag hittat på den här gratängen istället. Jättegott!
6-8 potatisar
ca 800 gr köttfärs
1 lök
3 dl mellangrädde
3 msk tomatpure
en skvätt ketchup
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
3 dl vatten
salt, svartpeppar, vitlökspulver
Gör så här:
Sätt ungnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och lägg i en smord ungsfast form.
Hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen och vitlöken. Tillsätt tomatpure och ketchup. Krydda.
Tillsätt buljongtärningen eller fond och ca 3 dl vatten.
Tillsätt grädden och låt puttra tills du har en god sås.
Häll över potatisen och blanda ihop.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Lägg på riven ost och låt grädda i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
Servera gärna med en tomatsallad till.
Lätt - Gott