Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Makaronipudding

En makaronipudding är perfekt när det blivit för mycket makaroner kvar. Fast jag kokar faktiskt nya eftersom det mesta går åt till matlådor om det blir över något.
Den här är enkel att göra och är jättegod.
Så här gör du:
INGREDIENSER:
Makaroner
Korv eller/och stekt fläsk/bacon
1/2 lök
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl mellangrädde (inte nödvändigt. Det går lika bra med mjölk)
1 tsk salt, svartpeppar
riven ost
Smörj en ungsfast form och lägg i de kokta makaronerna. Blanda i korv som du skurit i små bitar och stekt lite. Stekt sidfläsk eller stekt bacon i små bitar bidrar till en rejäl smakhöjning. Så har du det, ska du lägga det i formen också. Hacka löken och stek mjuk i stekpanna. Lägg i pannan. Blanda ner HÄLFTEN av osten.
Nu ska du göra en äggstanning så här: Vispa ägg och grädde/mjölk, krydda.
Häll detta över makaron/korv/fläsk/bacon/lökblandningen. Täck med aluminiumfolie och ställ in i mitten av ugnen. Nu ska den gräddas i ca 30-40 minuter.
När det är ca 10 minuter kvar av gräddningen lägger du på resterande ost och låter makaronipuddingen grädda UTAN folie, tills den har en härligt gul/brun färg.
Servera gärna med rivna morötter.