Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Kycklinggryta med curry

Nu är det höst och man vill gärna ha lite mer mustiga och kryddiga grytor. Att det är enkelt att fixa är ju också gött.
Den här kycklingen älskar alla som tycker om curry.
Ingredienser:
4-6 Kycklinglår
1 stor gul lök
6 champinjoner eller annan svamp
6 champinjoner eller annan svamp
1 paprika
2 vitlöksklyftor
2 tomater eller några fler körsbärstomater
6 potatisar
1 sweetpotatoe
4-6 ägg
1 knippe persilja
1 knippe persilja
1 morot
1 hönsbuljongtärning
1 hönsbuljongtärning
2 msk curry, svartpeppar, salt och andra kryddor du gillar.
Bryn kycklinglåren och krydda med curry, svartpeppar och salt. Lägg över i en gryta, gärna i en stor gjutgärnsgryta.
Grovhacka lök, champinjoner, paprika, morötter. Krydda med curry här också.
Tillsätt alla de grönsaker du vill ha med och bryn tillsammans. Häll över i grytan, skölj pannan med vatten och tillsätt i grytan. Låt vatten knappt täcka ingredienserna. Tillsätt buljongtärningen och låt puttra i någon timme. Tillsätt potatisen och koka tills att den nästan är klar. Skölj äggen och tillsätt dem hela med skal i grytan. Låt puttra 15 minuter till. Ta upp äggen och skala dem för att sedan lägga tillbaka dem i gr
Tillsätt alla de grönsaker du vill ha med och bryn tillsammans. Häll över i grytan, skölj pannan med vatten och tillsätt i grytan. Låt vatten knappt täcka ingredienserna. Tillsätt buljongtärningen och låt puttra i någon timme. Tillsätt potatisen och koka tills att den nästan är klar. Skölj äggen och tillsätt dem hela med skal i grytan. Låt puttra 15 minuter till. Ta upp äggen och skala dem för att sedan lägga tillbaka dem i gr
ytan. Klipp över persilja.
Servera.
Servera.
Tips!
Vill jag lyxa till det lite extra stoppar jag i lite grädde. Gröna bönor är också jättegott att ha i.
Vill jag lyxa till det lite extra stoppar jag i lite grädde. Gröna bönor är också jättegott att ha i.