De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Jultryffel

Detta är ett gammalt familjerecept som funnits i familjen så länge jag kan minnas. Ja det syns ju även i min svarta bok. 
Jag har många gånger räknat om mängden och ibland har jag knappt haft koll på mängden av ingredienser.

 

En liten rolig historia är, att när jag var liten och tillsammans med mamma och mina syskon gjort jultryffel, så där en vecka innan julafton, så frös mamma in dem. De skulle sparas till jul.
Naturligtvis ville man tjuvsmaka. Men vi hittade dem aldrig i frysen.
Efteråt har mamma berättat att hon fryst in dem i burkar och skrivit "Pölsa" på. Ha ha ha, de burkarna tittade vi ju aldrig i.
Mamma hade däremot smygätit och fick sedan i hemlighet göra nya så det fanns till jul.

 


Jag älskar dem här. Men bland er ungar tror jag att det bara är Jimmy och Elise som tycker om dem. Men det är jag glad för och hoppas att de ska hänga med ett par generationer till.

 
INGREDIENSER:
5 HG MÖRK BLOCKCHOKLAD
10 MSK SMÖR
10 MSK SOCKER
5 ÄGGULOR
5 DL RUSSIN
SÅ HÄR GÖR DU:
Smält chokladen på lägsta värmen eller i vattenbad. Tillsätt resten av ingredienserna. Hacka gärna russinen lite, de kan annars bli lite väl stora för de små formarna.
Fyll i knäckformar och låt kallna.
Ät och njut. 
GOD JUL

Ämne: Jultryffel

Inga kommentarer hittades.