Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Saffran och apelsin biscotti
Julen närmar sig. Eftersom jag blivit en hopplös burksamlare, måste jag ju naturligtvis fylla mina vackra burkar med något också.
En burk full med gula härliga biscotti blir inte bara jättegoda att äta, utan även som en extra inredningsdetalj i köket inför julen.
Jättelätta att göra och många blir det. Även kul att ge bort en burk till någon du tycker om.
Så här gjorde jag.
INGREDIENSER
100 gr smör
2 ägg
Skal av två apelsiner
1 gr saffran
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
1 liten nypa salt
2 dl pistagemandlar eller vanliga mandlar
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt saffran. Häll över i en skål och rör ner äggen.
Blanda ihop socker, mjöl och bakpulver och rör ner i smöret. Rör ihop till en deg och tillsätt nötterna.
Dela degen i tre delar och rulla ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg tre rullar efter långsidan på plåten,
och låt grädda i 20 minuter. Sänk värmen till 125 grader
Ta ut ur ugnen och snedskär i ca 1 cm bitar. Lägg dem en och en på en plåt och låt dem torka i ugnen i ca 20 minuter.
Stäng av ugnen och sätt en träslev eller något annat i ugnsluckan så det kommer in luft. Låt stå där tills ugnen svalnat.
Lägg upp i vackra burkar när dem är helt avsvalnade. Dekorera gärna med ett varckert rött band.