Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Fantastisk fiskgratäng
Älskar den här gratängen. Så tveka inte, gör den.
Ingredienser:
1 fiskblock med torsk
1 pkt bacon
2 scharlottenlökar
1 liten creme fraiche
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
1 rejäl knippe med gräslök
riven ost
salt och peppar
5 potatisar
smör och mjölk till potatismoset
Gör så här:
Skala och dela potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
När potatisen är mjuk, gör du ett potatismos och tillsätter en msk smör och mjölk. Tills du får ett ganska stabbigt mos.
Skär upp fisken i 2 cm skivor och lägg i en lagom stor ungsform. Salta.
Stek bacon och scharlottenlök i små bitar och bryn i stekpanna. Lägg åt sidan.
Blanda ihop creme fraishe, grädde, dijonsenap och hackad gräslök. Salta och peppra.
Häll över blandningen över fisken.
Spritsa eller klicka över moset runt gratängen. Stö över bacon och lökblandni gen och toooa med riven ost.
In i ugnen på 225_grader i ca 25 minuter.
Vill du inte använda potatismos så gör gratängen utan. Då kan du servera med ris istället. Eller en god sallad till.
Rivna morötter är också fantastiskt gott till.