Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Broccoligratäng med bacon

Så här gör du:
INGREDIENSER:
POTATIS (så många du behöver)
1-2 PKT BACON (beroende på hur mkt du ska göra)
2 1/2 DL GRÄDDE (jag använder mellangrädde. Gör inte med matlagningsgrädde för då blir den kornig och inte alls så god)
BROCCOLI (gärna fryst. Är den färsk så får du koka den lite först)
VITLÖKSPULVER, SALT, SVARTPEPPAR
Skala och skiva potatisen och lägg i en smord ungsform. Tillsätt så mycket broccoli som du vill ha...snåla inte.
Skär bacon i små bitar och lägg i formen.
Krydda generöst med vitlökspulver, grov svartpeppar och salt.
Häll över grädden.
In i ugnen i 225 grader. Efter ca 40 minuter kan du känna på potatisen. Tillsätt nu gärna riven ost och låt stå en stund till, tills att gratängen tagit färg.
TOMATSALLAD:
Blanda olja och vitvinsvinäger. Jag brukar ta lika delar av varje. Krydda med svartpeppar och salt.
Hacka lök (jag brukar variera mellan gul lök eller röd lök)
Skiva ner tomater och blanda ordentligt så att tomaterna tar smak. Ställ in i kylen en stund.
Vill du lyxa till det så smula ner fetaost innan du serverar. Det blir jättegott.