Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Biff a'la Stroganoff
I dag gjorde jag Stroganoff. Såg genast att det skulle bli mycket mat, så jag passade på att bjuda in Johanna och Erik på middag.
Min stroganoff är egentligen pappas stroganoff. Han gjorde två rätter. Den ena var stroganoff. Tyvärr tog han med sig receptet i graven, och det tog mig många år att lista ut hur han hade gjort för att få den där underbara smaken.
Tillslut lyckades jag hitta knepet. Citron och vitlök.
Köttet du använder är högrev eller märgpipa av nöt. Det kräver långkok men blir otroligt gott.
Så här har du receptet.
INGREDIENSER:
500-700 GR HÖGREV ELLER MÄRGPIPA
1 STOR LÖK
2 STORA VITLÖKAR
1 CHILI
5 MSK TOMATPURÉ
CA 6 DL VATTEN
3 DL GRÄDDE
1 TSK PRESSAD CITRON
ETT TRYCK KETCHUP
GÖR SÅ HÄR:
Skiva köttet i avlånga remsor ca 3 cm. Skiva löken, chilin och vitlöken.
Bryn köttet. Lägg i lök, chili och vitlök och låt bryna tillsammans med köttet. Krydda med svartpeppar, salt och vitlökspulver. Tillsätt tomatpuré och bryn ihop med det övriga. Har du inte använt stekgryta när du bryner så häll över allt nu.
Tillsätt vatten och låt koka upp. Sänk värmen och lägg på lock. Låt puttra långsamt i 4 timmar. Tillsätt grädde och citron och låt puttra i en halvtimme till.
Servera med ris. Bästa riset enligt mig är Basmatiris.
Ät!