Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Sockerfria Peanut buttercups
Det här är andra receptet jag lägger ut på sockerfritt bak.
Dessa buttercups gjorde succé. Så himla goda och dessutom sockerfria.
INGREDIENSER
40 g rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
4 tsk kockosmjöl
2 msk riven kokos
1 1/2 msk stevia
2 krm vaniljpulver eller 2 korkar med koncentrerad flytande vanilj
FYLLNING:
80 g jordnötssmör (helst ekologisk)
TOPPING:
ljus blockchoklad
mörk blockchoklad
salt
Så här tempererar du choklad:
Smält 3/4 delar av chokladen i vattenbad. Ta bort från värmen och blanda ner resten av chokladen. Rör i chokladen ordentligt så den blir blank och fin.
Blanda smör, mandelmjöl, kokosmjöl, riven kokos, stevia och vanilj till en jämn smet.
Klicka ner ca 1 tsk av smeten i små formar. Ej de minsta knäckformarna och inte heller de stora muffinsformarna...de som är halvsmå.
Grädda i 10 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Klicka på jordnötssmör.
Smält chokladen och temperera den.
Klicka över först ljus och sedan mörk choklad. Strö över lite salt.
MUMS - MUMS - MUMS