De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Saffran/Apelsin biscotti

 

Julen närmar sig och eftersom jag på senare år blivit en hopplös glasburkssamlare, måste jag ju naturligtvis fylla mina vackra burkar med något också.
En burk full med gula härliga biscotti blir som en xtra inredningsdetalj i köket inför julen.

En underbar doft av saffran och apelsin sprider ut sig i hela lägenheten, och när jag provsmakade en biscotti, kände jag en fantastisk smak av jul. Jättelätta att göra och många blir det.

Så här gjorde jag.

INGREDIENSER
100 gr smör
2 ägg
Skal av två apelsiner
1 gr saffran
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
1 liten nypa salt
2 dl pistagemandlar eller vanliga mandlar

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt saffran. Häll över i en skål och rör ner äggen.
Blanda ihop socker, mjöl och bakpulver och rör ner i smöret. Rör ihop till en deg och tillsätt nötterna.
Dela degen i tre delar och rulla ut dem på en plåt med bakplåtspapper.  Lägg tre rullar efter långsidan på plåten,
och låt grädda i 20 minuter. Sänk värmen till 125 grader
Ta ut ur ugnen och snedskär i ca 1 cm bitar. Lägg dem en och en på en plåt och låt dem torka i ugnen i ca 20 minuter.
Stäng av ugnen och sätt en träslev eller något annat i ugnsluckan så det kommer in luft. Låt stå där tills ugnen svalnat.
Lägg upp i vackra burkar när dem är helt avsvalnade. Dekorera gärna med ett varckert rött band. Perfekt att ge bort.