Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Rabarberkaka

Den här kakan är ett gammalt recept som jag använt sedan barnen var små. Enkelt och fort.
Självklart kan man byta ut rabarberna mot äpple, päron eller någon annan favoritfrukt/bär.
INGREDIENSER: 2 ägg, 1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 dl vetemjöl, rabarber, smör, pärlsocker.

Gör så här:
Smörj och "bröa" en form, (gärna en sådan med avtagbara kanter"
Vispa ägg och socker och blanda sedan i mjölet.
Häll i smeten i formen och lägg på rabarberna som du har delat i lite mindre bitar. Använder du färska rabarber så blir det godast om du förväller den en liten stund.
Ta en osthyvel och hyvla över rabarberna. Se till att det täcker riktigt. Strö över pärlsocker. Grädda i ca 30 minuter i 175 graders värme.
Du kan servera den här kakan som den är, eller tillsammans med vaníljsås eller glass.
Titta under tillbehör, så hittar du recept på busenkel och smaskig vaniljsås.