Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Jordnötskaka
Den här kakan är himmelskt god. Söt, seg och ett härligt "crunch" av jordnötterna. Josses favorit. Så varsegod lilla "Fina" nu kan du göra den själv.
INGREDIENSER:
2 ÄGG
2 ÄGG
3 DL SOCKER
150 GR SMÖR
3 DL VETEMJÖL
1 TSK BAKPULVER
2 MSK VANILJSOCKER
200 GR SALTA JORDNÖTTER
GLASYR:
1 DL FLORSOCKER
2 MSK KAFFE
2 MSK KAKAO
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt smöret och sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör till en jämn och fin smet.
Smöra och bröa en form. Jag brukar använda en pajform. Häll över smeten, strö över jordnötterna och grädda i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna och gör undertiden glasyren som du sedan ringlar på.