Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Churros

Jag vill ha mina med strösocker, men spanjorerna gillar nog mest att doppa dem i chokladsås på en uteservering en förmiddag innan solen blivit för varm.
Jag gillar dem året runt. Vare sig det är i soffan framför tv:n eller på balkongen en av de första vårdagarna. De är jättelätta att göra och vansinnigt goda. Dem kan ju även varieras med färska bär och glass om man vill festa till dem lite.
Så här gör du:
s2,5 DL MJÖLK
120 GR SMÖR
1 TSK SALT
1 MSK SOCKER
2,5 DL VETEMJÖL
5 ÄGG
OLJA TILL FRITERING OCH STRÖSOCKER ATT RULLA DEM I. GILLAR MAN KANEL KAN MAN ÄVEN BLANDA I DET I STRÖSOCKRET.
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp mjölk, smör, salt och socker,
Blanda i mjölet och vispa ihop i kastrullen tills att smeten släpper från kanterna.
För över smeten till en kall bunke och tillsätt därefter ett ägg i taget.
Häll över i en spritspåse och fritera.
Jag använder en stekpanna, lägger i en termometer och när den visar 180 grader är det dags.
Spritsa ut 10 centimeters fingrar. Fritera i ca 2 minuter på varje sida.
Låt dem rinna av på hushållspapper och rulla sedan i strösocker.
Serveras färska.
Om du inte vill göra allt så lägg spritspåsen med smet i kylen och gör mer en annan dag.
Smeten håller sig ungefär 4 dagar i kylen.