Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.
Husmanskost är min grej.
Ananaskaka

Med gårdagens bakade ananaskaka i ryggsäcken, gav vi oss av upp på Högdalstoppen.
Och på en stor sten omringad av grönska och tre hundar gottade vi i oss varsin bit.
Receptet:
Botten:
12 st digistivekex
100 gr smält smör
1 msk socker
Fyllning:
1 burk krossad ananas (ca 425 gr)
5 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Börja med att hälla ananasen i en sil och låt den rinna av undertiden som du gör bottnen.
Krossa kexen. Jag använder matberedaren, men du kan lika gärna lägga dem i en påse och krossa med hammaren.
Blanda i det smälta smöret och sockret.
Platta ut i en pajform, eller en form med avtagbara kanter. Grädda i ca 6-8 min i 175 grader.
Låt den svalna.
Blanda ihop fyllningen och lägg på bottnen. Grädda 25 minuter i 175 grader. Låt svalna och kyl ned den.
Ska serveras kall.
Vill du frysa in den så går det jättebra.