De ska va gött å leva

Marita "Mita" Karlsson

Nu finns jag på Instagram
#mammamitas

mitapita59@gmail.com

                                                                                   

Jag älskar att laga mat,
äta den, och dela med mig
till familj och vänner.

Husmanskost är min grej. 

Ananaskaka

En härlig vårdag kräver sitt fika.
Med gårdagens bakade ananaskaka i ryggsäcken, gav vi oss av upp på Högdalstoppen.
Och på en stor sten omringad av grönska och tre hundar gottade vi i oss varsin bit.
 
Receptet:
 
Botten:
12 st digistivekex
100 gr smält smör
1 msk socker
 
Fyllning:
1 burk krossad ananas (ca 425 gr)
5 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
Börja med att hälla ananasen i en sil och låt den rinna av undertiden som du gör bottnen.
 
Krossa kexen. Jag använder matberedaren, men du kan lika gärna lägga dem i en påse och krossa med hammaren.
Blanda i det smälta smöret och sockret.
 
Platta ut i en pajform, eller en form med avtagbara kanter. Grädda i ca 6-8 min i 175 grader.
Låt den svalna.
 
Blanda ihop fyllningen och lägg på bottnen. Grädda 25 minuter i 175 grader. Låt svalna och kyl ned den. 
Ska serveras kall.
Vill du frysa in den så går det jättebra.