Kycklingwok
04.08.2017 14:49
Kycklingwok
På begäran från Jimmy kommer här receptet på min kycklingwok.
Egentligen finns det inget recept som man följer. Man tittar in i kylen och använder det man har hemma.
Men jag ska försöka skriva ner, så kan man följa lite vartefter man hittar i...
Pasta med grönkål och köttfärsbiffar.
28.07.2017 17:32
Grönkål är riktigt "inne" att äta, och det förstår jag. Det är otroligt nyttigt. Se bara det här:
- Motverkar Grå Starr
- Fullproppad med kalcium, Omega 3, Flavonider, antioxidanter, vitaminer, fibrer och c-vitaminer mm mm. Är bara några nyttigheter som det innehåller.
- Sänker ditt...
Snabblagat med kyckling
26.07.2017 21:11
Man kommer hem trött efter en lång dag på jobbet. Ungarna skriker, det är stökigt sedan morgonen. Diskmaskin och tvättmaskin ska plockas i och ur och dessutom ska man laga mat!!!
Här ska du få ett riktigt snabblagat, lätt och gott tips.
Det här behöver du:
1 grillad...
Ananaskaka
07.05.2017 12:10
En härlig vårdag kräver sitt fika.
Med gårdagens bakade ananaskaka i ryggsäcken, gav vi oss av upp på Högdalstoppen.
Och på en stor sten omringad av grönska och tre hundar gottade vi i oss varsin bit.
Receptet:
Botten:
12 st digistivekex
100 gr smält smör
1 msk...
Lax med krydd-ris
20.07.2016 18:48
Lax i alla former är ju jättegott. Min favorit är dock när jag steker den i grillpannan. Då får den en härlig krispig yta där även alla kryddor stannar och ger extra smak åt fisken.
I dag hade jag gjort kryddris. Väldigt enkelt och får det tråkigaste ris att smaka mycket...
Torsk med bacontäcke
20.07.2016 18:23
Den här fisken bjöd Anna och Jimmy på första gången jag smakade den.
Så jag kan inte ta på mig äran för den här, men den är så god att den bara
måste finnas med bland recepten.
Så här gör du:
Torskfile
ca 3 st charlottenlökar
1 liten burk cremefresh
1dl...
Entrecote och ungstekt potatis
02.07.2016 21:14
Vi äter inte rött kött så ofta. Eller...jo, vi äter ofta nötfärs. Men förutom det så blir det kanske var 10:e dag.
Men när vi äter det så köper jag ofta entrecote. Jag vill ha svenskt kött och helst vakumpackat. Entrecoten ska vara fint fettsprängd och det är viktigt att den tjockare, hårdare...
Fiskgratäng med torsk och räkor
19.06.2016 15:57
Fantastiskt god och lättlagad fisk. Jag brukar ha potatis till, men ris är också jättegott.
INGREDIENSER:
400-500gr Torsk
1 dl grädde (jag brukar använda mellangrädde)
2 dl creme fraiche
1 msk hummerfond
1 näve hackad dill
1 citron
ev ett lass med färsk...
Mammas Bullar
19.06.2016 15:40
Min mamma gjorde alltid så goda bullar, och det gör jag också. Har naturligtvis utvecklat och ändrat i hennes recept för att få dem som jag vill.
Det är kul att variera fyllningen, och inte bara ha kardemumma eller kanel emellan.
Jag brukar ibland fylla med hallonsylt och riven...
Fylld Lövbiff
18.06.2016 11:55
Det sägs att man ska vara försiktig med att äta rött kött. Naturligtvis tar jag till mig sådan information. Men jag tror att om man är måttlig så är det ingen större fara.
Så vi brukar äta rött kött ungefär en gång i veckan. Ofta blir det fredagar då man vill "svänga" till något extra för att fira...
Objekt: 21 - 30 av 37